13 Οκτ 2010

Διορθώσεις..

Κάποτε πρέπει τα πράγματα να διορθώνονται ή να ολοκληρώνονται, αλλιώς δεν έχουν  λόγω ύπαρξης. Έτσι λοιπόν την παρακάτω ζωγραφιά ή θα την διόρθωνα ή θα την πέταγα. Προτίμησα το πρώτο!
Νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε πια είναι η διορθωμένη;)



acrylics on canvas 25X18cm



oil colors





30 σχόλια:

Margo είπε...

Όταν αρέσει σε κάποιον η ζωγραφική και αυτό λειτουργεί στο παιδί του ανασταλτικά στο να εκφραστεί ζωγραφίζοντας, τι κάνει; Η δασκάλα της μου είπε ΜΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ!
Μετά από μέρες κατάφερα να ξενυχτήσω αρκετά για να κάνω ΚΑΙ αυτό, μα πολύ θα εκτιμούσα αν κάποιος μου έβρισκε μια κάποια λύση.
Να σημειώσω ότι το παιδί μου είναι άυπνο, κοιμάται 7 ώρες την ημέρα και εκτός από αυτό έχω και ένα μικρότερο που δεν πάει σχολείο..

Αυτάαααα:)
Καλημέρα σας!!!!

dodo είπε...

Δεν μού αρέσει η συμβουλή τής δασκάλας, δεν μού φαίνεται ότι η λύση είναι να μη ζωγραφίζεις εσύ. Θα προτιμούσα να ενθαρρύνει το κοριτσάκι σου να ζωγραφίζει ό,τι θέλει, όπως θέλει, και μαζί σου και στο σχολείο, και ακόμη, να εκφράζεται με όποιον άλλον τρόπο τής αρέσει (μπορεί να προτιμά τις λέξεις ή την κίνηση).

nameliart είπε...

Είδα αυτή την όμορφη ιμπρεσσιονιστική εικόνα στις ειδοποιήσεις νέων αναρτήσεων που έχω στο ιστολόγιό μου και ήρθα «τρέχοντας» να σε συγχαρώ, όταν έπεσα επάνω στο προσωπικό σου σχόλιο… ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα… Δυστυχώς δεν έχω λύση να σου προτείνω και αν επιχειρούσα κάτι θα ήταν επιπόλαιο, δεδομένου ότι δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία… δεν έχω παιδιά… έχω μία πολύ απαιτητική δουλειά που με μονοπωλεί εδώ και 2 δεκαετίες (…γι’ αυτό άλλωστε δεν έκανα και παιδιά…) και εξ’ αιτίας της αφήνω πάντα πίσω τη ζωγραφική. Όμως παρότι γκρινιάζω με τη κατάστασή μου, αντιλαμβάνομαι ότι το να είσαι μάνα είναι μακράν ο πιο απαιτητικός και πιο υπεύθυνος ρόλος που μπορεί να έχει μια γυναίκα! Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να σε συμβουλέψει…ξεκλέβω μόνο λίγα λεπτά (από τις ούτως ή άλλως υπέρ-πολλές ώρες που εργάζομαι καθημερινά στον υπολογιστή, έχοντας κάπου στην οθόνη ένα παράθυρο με το nameliarte να το ανοίγω σε μικρά διαλλείματα) για να σε συγχαρώ ακόμη πιο δυνατά για όλο αυτό που καταφέρνεις! Και επειδή στη ζωγραφική το καταφέρνεις θαυμάσια, δεν μπορεί παρά να έχεις όλα τα εχέγγυα (ευαισθησία, τρυφερότητα, ευγένεια, αγάπη, προσεγγιστική ικανότητα, απαίτηση από τον εαυτό σου) ώστε να είσαι και μια υπέροχη μαμά!!!

Margo είπε...

@dodo..

Η αλήθεια είναι ότι της αρέσει η κίνηση, χορεύει όλη μέρα και σχεδόν απαίτησε να ξεκινήσει μπαλέτο. Από την άλλη σκαρώνει συνέχεια ιστορίες ολοκληρωμένες.. είναι πέντε χρονών.

Δε θα με πείραζε να μην ζωγραφίζει απλά επειδή δεν της αρέσει... όταν πιάνει το μολύβι στα χέρια όμως, δείχνει να φοβάται το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της. "Δε ζωγραφίζω όπως εσύ" αυτό είναι το επιχείρημά της. Την επαινώ για τα λίγα που φτιάχνει και δε το λέω και ψέματα, μακάρι να είχα τον αυθορμητισμό της. Δε ξέρω, ίσως αλλάξει με τον καιρό και με αφορμή το σχολείο που πρώτη φορά πάει φέτος.

Σ' ευχαριστώ Dodo.. καλή σου μέρα!

vasiliki είπε...

margo
ασε την δασκαλα δεν ξερει τη της γινεται. Προσπαθησε να ζωγραφίζετε μαζι πραγματα που μπορεί να κάνει και αυτή , και προσπάθησε σιγά- σιγά να της μεταδόσεις τις γνώσεις σου ,εκλαικευμένες όμως.
θα τα καταφέρεις μην ανησυχείς.
φιλιά

ξωτικό είπε...

Mαργκούλα μου χάρηκα πολύ που είδα ενεργοποίηση της σοφίτας, έννοιωσα βέβαια χαζή που δεν είχα πάρει χαμπάρι τα δυό προηγούμενα (το μάνταλο το βρήκα πολύ ...ομιλητικό !!!)
Απ'τα μηλαράκια σου εγώ θα ήθελα το πρώτο με τα ..ουτοπικά χρώματα και...όσο για τα παιδιά ...είμαι μεγάλη παθούσα στο θέμα ,αλλά σίγουρα η λύση δεν είναι να μην ζωγραφίζεις.Σκέψου πάντα τι μήνυμα δίνεις;; Απίστευτο μου φαίνεται αυτό που είπε η δασκάλα .... Σημαντικό είναι να τονίζεις (διακριτικά) πόσο σ'ευχαριστεί αυτό που κάνεις και πως το τελευταίο που μετράει είναι το να κάνεις κριτική στο αποτέλεσμα,μπορείς να φτιάξεις αφορμές για να πείς πχ.έφτιαξα μια μπουρδίτσα αλλά το ευχαριστήθηκα απίστευτα.....κ.λ.π
Αν της ταιριάζει η ζωγραφική μπορεί να αργήσει αλλά θα έρθει σ'αυτό κάποια στιγμή...Άλλοστε στην παγίδα της τελειομανίας και της σύγκρισης έχει ήδη πέσει και δεν αλλάζει αυτό με το να μην ζωγραφίζεις εσύ.... Μην το κάνεις θέμα κυρίως. Και είτε πρόκειται για ζωγραφιά είτε για βαθμούς ή χορό να μην λές "μπράβο" αλλά "πόσο χαίρομαι που σε βλέπω χαρούμενη με αυτό που κάνεις" ....
Επίσης (απαντώ στο σχόλιό σου στο άλλο μπλόγκ ...ένα βιβλίο (απο τα χιλλιάδες ...)που με βοήθησε αφάνταστα είναι: " το υπεύθυνο παιδί και πως να το μεγαλώσετε "εκδόσεις θυμάρι.Και μην φοβάσαι να βάζεις ΟΡΙΑ !!!
Στην διάθεσή σου ως μαμά ανά πάσα στιγμή.....
Σε φιλώ πολύ πολύ τρυφερά !

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ναι, λειτουργει ανασταλτικα στο παιδι σου και το λεω απο πειρα...η κορη μου γράφει, το ξερω εγω πολυ καλά που μπορω να καταλαβω τις ικανοτητες του αλλου στην γραφη, απο τις πρωτες λεξεις
Ομως ποτέ δεν εγραψε γιατι φοβοταν την συγκριση με το δικο μου γραφτο.
Δεν ξερω ομως τι πρεπει να κανεις για να μην καθηλωθει το παιδι και δεν ζωγραφισει ποτε....αν βρεις πες και σε μενα

marilise είπε...

εμένα Μαργκό μου μου άρεσε υπερβολικά το πρώτο !!!!!
Μην σκας πάντα θα υπάρχει ενδομυχα το άγχος της τελειότητας του μεγαλύτερου ,συνέχιζε να την παινεύεις και ζήτα της να κρίνει και εκείνη τα δικά σου έργα με την δική της ματιά .
Στην αρχή θα ζοριστεί μέσα στο χρόνο όμως θα νοιώσει πως υπολογίζεις την γνώμη της και θα ανέβασει την αυτοεκτιμήσης της αυτό θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα !!!!

Margo είπε...

@nameliart..

Τι να πρωτοπώ για αυτό σου το σχόλιο. Έρχομαι λίγο στη θέση σου αυτή του επαγγελματία που ήμουν πριν κάποια χρόνια και για μια εικοσαετία ακριβώς! Επέλεξα να την εγκαταλείψω παρόλο που την αγαπούσα πολύ για να κάνω αυτά τα παιδιά δεδομένου ότι δεν ήρθαν μόνα τους. Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και έμεινα στο κρεβάτι για πολλούς μήνες. Ποτέ δεν το μετάνιωσα, όμως είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου που θυμάται, νοσταλγεί και πολλές φορές μελαγχολεί.
Αυτό που μπορώ να πω τώρα που έχω ζήσει και την εμπειρία της μητρότητας είναι πως ναι, πράγματι είναι ο πιο απαιτητικός και υπεύθυνος ρόλος που με φέρνει πολύ συχνά απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό τον δυσκολότερο κριτή. Χρειάζεται μεγάλα αποθέματα δύναμης που δεν διαθέτω πάντα. Προσπαθώ όμως, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη μέσα από τα παιδιά..
Ευχαριστώ από καρδιάς για τη μικρή σου εξομολόγηση και χαίρομαι γιατί ξέρω ότι είσαι κάπου εκεί στο αχανές διαδίχτυο και με ένα κλικ μπορώ να σε χαιρετήσω νοερά.
Καλή σου νύχτα Nameliart!

Margo είπε...

@vasiliki..

Βασιλική μου δεν είναι εύκολο παιδί ή εγώ είμαι δύσκολη μάνα:)

Κάτι έχει ξεκινήσει να κάνει αλλά έχει να με δει να ζωγραφίζω αρκετό καιρό. Θα δοκιμάσω πάλι…

Σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση;)
Σε φιλώ πολύ!

Margo είπε...

@ξωτικό..

Ξωτικό μου έκανα κάτι ίσα για να ζεστάνω ξανά τα πινέλα μου. Άλλα είχα στο μυαλό μου και με μεγάλο καμβά, αλλά είναι τόσο δύσκολα αυτό τον καιρό που νιώθω να τραβώ τα πόδια μου με μεγάλη δυσκολία.. πολλά ξενύχτια για να προλάβω και όχι βέβαια τα του blog, γι αυτό και έχω μειώσει το χρόνο στο ελάχιστο.

Αυτή η οπτική της ευχαρίστησης είναι πολύ ενδιαφέρουσα γενικά για ότι κάνει γιατί σε όλα έχει την ίδια στάση, αυτή της τελειομανίας. Δεν το κάνω θέμα καθόλου δεν της το αναφέρω καθόλου περιμένω από μόνη της να νιώσει την ανάγκη αλλά αυτή δεν έρχεται. Μόνο τώρα τελευταία μου ζήτησε δύο φορές χαρτιά και μαρκαδόρους από μόνη της.. περιμένω χωρίς να την πιέζω.

Αυτή η φράση "πόσο χαίρομαι που σε βλέπω χαρούμενη με αυτό που κάνεις" είναι καλή για όλους μας!!!!!!!!
Το βιβλίο θα το πάρω οπωσδήποτε. Έχω πάρει ένα αλλά δεν συμφωνώ με τις τακτικές του άρα δεν μπορώ να τις εφαρμόσω.. έχουν και αυτοί τις σχολές τους.
Τα όρια.... φοβάμαι μήπως βάζω πολλά, η ισορροπία είναι πολύ δύσκολη υπόθεση..
Ευχαριστώ πολύ πολύ και θα σε έχω υπόψη ξωτικομαμά;)

Φιλιά πολλά πολλά!

Margo είπε...

@Ρίκη Ματαλλιωτάκη..

Δε ξέρω Ρίκη μου ίσως τα παιδιά δε θέλουν να καταπιαστούν με κάτι που κάνουν οι γονείς φοβούμενα την σύγκριση ή απλά θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Η ικανότητα άλλωστε δεν συμβαδίζει και με την επιθυμία.
Ίσως ακόμη να έρθει εκείνη η στιγμή που η κόρη σου θα γράψει, μπορεί τώρα να έχει ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα.
Σε αυτά τα θέματα πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κανόνες εξαρτάται πάντα την περίπτωση οι άνθρωποι είμαστε πολλοί διαφορετικοί..
Καλό ξημέρωμα Ρίκη μου

Margo είπε...

@marilise..

Το πρώτο;;;;;
Αυτό έγινε με μεγάλη βαριεστημάρα, δε μου είχε στρώσει καθόλου και το είχα στην άκρη ως ατελείωτο. Και τώρα που βλέπω ξανά το δεύτερο θέλει κι άλλη δουλειά αλλά τι τα θες, τα καμώματα της νύχτας τα βλέπει η μέρα και γελά:)

Το θέμα αυτοεκτίμηση πράγματι είναι πολύ σημαντικό, ήδη βλέπω ότι με το σχολείο τη κερδίζει μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Πριν ήταν πολύ κλειστή και τώρα έχει γίνει και δημοφιλής.. αλλάζει..
Σ’ ευχαριστώ πολύ Μαριλίζ να σαι καλά!

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Χωρίς καμία μητρική εμπειρία, αλλά με πολύ θαυμασμό για τις μαμάδες που συνειδητά επιτελούν το έργο τους και με όσα μου έδωσε η αγάπη για όποια παιδιά βρέθηκαν γύρω μου, θα προσυπογράψω λέξη προς λέξη τα σοφά λογάκια του Ξωτικού.
Άλλωστε, δεν ξέρω κανένα παιδί -ή και ενήλικο- που να βοηθήθηκε από μια μάνα που η καταπίεση των προσωπικών της αναγκών και επιθυμιών τη φόρτωσε απωθημένα...
Όσο για το "προϊόν" της σοφίτας, αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η "διόρθωση" με τα ίδια υλικά ;)

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

Έτσι είναι Υπατία μου, όταν μου το είπε με παραξένεψε, όμως αν και διαφωνούσα μέσα μου, το έκανα! Όταν πρόκειται για τα παιδιά δεν σκέφτομαι καθαρά. Αν εγώ δεν είμαι καλά, εκείνα πρώτα θα το εισπράξουν αυτό.

Το έκανα με ακρυλικά γιατί ήθελα να έχω πιο δυνατά χρώματα. Με τα λάδια από την άλλη δεν έχω εξοικειωθεί τόσο, όσο με τα ακρυλικά.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά η διόρθωση έγινε για να κάνω πάλι μια αρχή μετά από μια μεγάλη παύση. Έγινε εύκολα και γρήγορα, ο χρόνος είναι έτσι κι αλλιώς λίγος.
Καλή σου νύχτα Υπατία μου

Mariela είπε...

Γλυκιά μου,
κατ' αρχην να συγχαρώ τη διόρθωση, έγινε εξαιρετικό!! ΜΠΡΑΒΟ!!
Δοκίμασε το αυτό με την αναστροφή των χρωμάτων και σε άλλα θέματα, όπως τοπία, δίνει πολύ όμορφα και ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Όσο για την κορούλα σου, συμβαίνει αυτό με την τέχνη.
Το έχω συναντήσει παλαιότερα που έτυχε να κάνω μάθημα σε μια γυναίκα και στον γυιό της ταυτόχρονα. Δημιουργήθηκε πρόβλημα και έτσι τους έκανα σε διαφορετικές ώρες.
Μια λύση είναι να δουλεύετε με διαφορετικά υλικά για να μην υπάρχει άμεση σύγκριση. Πρότεινε της το αυτό σαν ένα παιχνίδι. Στο τέλος μπορείτε να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας, να της δώσης να καταλάβει ότι και εσύ μαθαίνεις από εκείνη. Ίσως τότε να νοιώσει καλύτερα. Και είναι αλήθεια.
Παρατηρώντας πως ζωγραφίζου τα παιδιά μαθαίνεις να χαλαρώνεις και να εκφράζεσαι πιο ελέυθερα.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και στο ελάχιστο...
σε φιλώ πολύ!

MYSTELIOS είπε...

- Το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ φίλη Μαρία , διορθώνω πολλές παλιές ζωγραφιές μου και δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει η αν θα ήταν καλύτερο να φτιάχναμε μια νέα από την αρχή κρατώντας και την παλιά για σύγκριση . Πάντως εγώ σε συγχαίρω θερμά για την εργασία σου , όσο για την παράξενη δασκάλα της κόρης σου δεν μπορώ να καταλάβω την λογική της βλέπεις είμαι τελείως άσχετος με τις μοντέρνες παιδαγωγικές μεθόδους.

Καλό σου βράδυ και καλή συνέχεια !!!

IZA είπε...

Margo μου το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με τη μικρή μου κόρη που σύγκρινε συνεχώς τις ζωγραφιές της με της μεγαλύτερης αδερφής της κι ότι έφτιαχνε το έσκιζε. Κάποια στιγμή μεγαλώνοντας έκανε ένα ξαφνικό μπαμ κι απελευθερωθήκε. `Αρχισε να ζωγραφίζει ελεύθερα με το δικό της τελείως προσωπικό στυλ που δεν έμοιαζε με της αδερφής της ούτε της μαμάς. Δε χρειάζεται ν'α νησυχείς. Οταν σε βλέπει το παιδί να ζωγραφίζεις, αυτό περνά μέσα του και κάποια στιγμή θα βγει. Υπομονή. `Οσο για το θέμα του χρόνου, εγώ μόνο την περίοδο των διακοπών μπορώ να ζωγραφίζω. Το έχω πάρει απόφαση ότι για κάποια χρόνια, έτσι θα είναι. Πολλά φιλιά.

Margo είπε...

@ Mariela..

Μαριέλα μου βοήθησες πολύ τα έκανα πράξη και λειτουργεί. Βοήθησε και το σχολείο, κάνει πράγματα μακριά από το σπίτι.. της έφτιαξα και ένα τετραδιάκι, της κόλλησα πάνω αγαπημένες της φιγούρες και το συμπληρώνει ζωγραφίζοντας.. νομίζω ότι ξεκόλλησε.
Μου πήρε κάμποσο χρόνο αλλά και εγώ το ευχαριστήθηκα:)

Καλή βδομάδα Μαριέλα μου
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@ART-TRAVELLER..

Δε θα μπορούσα με τίποτα να κάνω πάλι κάτι που έχω κάνει στο παρελθόν. Όποτε έχω προσπαθήσει έχω αποτύχει!
Από την άλλη ότι κάνω δε θέλω να μένει στη μέση, θέλω να με ικανοποιεί σε κάποιο βαθμό.
Η δασκάλα ίσως το είπε χωρίς να σκεφτεί γιατί σε γενικές γραμμές κάνει καλή δουλειά.

Καλή σου μέρα Στέλιο και πολύ καλή βδομάδα σου εύχομαι!

Margo είπε...

@IZA..

Ίζα μου ήδη ξεκίνησε, είναι μερικές ημέρες που ζητάει μόνη της τις μπογιές της και μου ζωγραφίζει τον εαυτό της και το σπιτάκι που ονειρεύεται να της φτιάξει ο μπαμπάς της.
Το άλλο μεγάλο θέμα του χρόνου, εκεί κατέληξα να το πάρω απόφαση αφού δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Άλλωστε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δε χωράνε όσο κι αν το προσπαθώ. Έτσι άρχισα να κοιμάμαι λίγο παραπάνω γιατί με τέσσερις ώρες ύπνο την ημέρα άρχισα να τα βλέπω όλα διπλά:)
Σ΄ ευχαριστώ πολύ με βοήθησε πολύ η προσωπική σου εμπειρία.

Φιλιά πολλά σε σένα και στα κορίτσια σου:)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ποιά χαζή δασκάλα και άσχετη είπε κάτι τέτοιο; νομίζω οτι το καλύτερο θα είναι να δώσεις στο παιδί σου να καταλάβει οτι η ζωγραφίκή δεν πρέπει να συγκρίνεται η μια με την άλλη αλλά οτι η ζωγραφική είναι τα μάτια της ψυχής.

Margo είπε...

@αχτίδα..

άσχετη μάλλον αχτίδα μου, δεν πρέπει να ασχολείται με κάτι εκτός της δουλειάς της. Ευτυχώς ήδη έχει δημιουργήσει το δικό της τρόπο λες και η δημοσιοποίηση την επηρέασε χωρίς να το ξέρει η μάλλον.. εγώ βοηθήθηκα πολύ από τις γνώμες σας. Σκέφτηκα και αντέδρασα πιο ψύχραιμα..

Άστρια είπε...

Μου άρεσε και πολύ χαίρομαι που ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς και έχεις τόσο ωραία αποτελέσματα! Εξ άλλου μίλησαν και πολύ πιο ειδικοί, εγώ μιλάω με αυτό που νοιώθω:)

Για την κορούλα σου, μην ανησυχείς, νομίζω πως ό,τι έχει μέσα της θα εκδηλωθεί..Αν υπάρχει, δεν θα φοβηθεί καμία σύγκριση! Το πρόβλημα θα ετίθετο αν εκδηλωθεί και κάποιος της το στερήσει.
Η δασκάλα αψυχολόγητη.. δεν νομίζω να την άκουσες..και ίσως περισσότερο θα έπρεπε να σε ανησυχεί αυτή παρά το θέμα ζωγραφικής της κόρης σου:)

Σκέφτομαι πάντως, ότι ίσως να έλεγες στο παιδί ότι όλα τα πράγματα δεν γίνονται εξ αρχής σωστά και θέλουν κόπο για να μάθει κανείς τα μυστικά τους, όπως έκανες κι εσύ με τις τέχνες που ασχολήθηκες ..ίσως το καλύτερο παράδειγμα θα ήταν να της έδειχνες τα δύο αυτά έργα σου, και να της έλεγες ότι δεν ήταν εξ αρχής αυτό που ήθελες και ότι το διόρθωσες μετά... ίσως αν είχες να της έδειχνες κάποιες ζωγραφιές σου όταν ήσουν μικρή, ίσως δεν θα άπείχαν από τις δικές της...

Μην το σκέφτεσαι, είναι μέσα στο πρόγραμμα.. όλα καλά θα πάνε!
Σε φιλώ πολύ:)

H.Constantinos είπε...

Προσπαθώ να το δω αντίστροφα, αλλά δεν μου βγαίνει, μιά και δεν έχω παιδιά, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι μου λειτούργησε άσχημα το ότι ο πατέρας μου ζωγράφιζε και ζωγραφίζει πολύ καλά, καλύτερα από εμένα...
Αντίθετα...

Κατά τα άλλα, πολύ θα ήθελα να μπορώ να διορθώνω αντί να πετάω...!

**Ωραίο το αποτέλεσμα της διόρθωσης!

Margo είπε...

@Άστρια..

Καλημέρα αστεράκι μου. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουν μα ο χρόνος είναι απελπιστικά λίγος. Ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερα.. είναι όμως τόσο σημαντικό για τον καθένα να εκφράζεται με τον τρόπο που του ταιριάζει, να δημιουργεί και όχι μόνο να παράγει.

Για την μικρή με ανησυχούσε γιατί στεναχωριόταν με την ίδια της την άρνηση και τον φόβο. Άλλαξαν όλα όμως τώρα ζωγραφίζει συνεχώς.. ένα κλικ και όλα άλλαξαν. Φοβάμαι κατά βάθος μήπως φταίω και εγώ για την τελειομανία της.. μαθαίνω συνεχώς μέσα από τα παιδιά Άστριά μου.
Αυτό που μου είπε η δασκάλα με επηρέασε, σε ότι αφορά τα παιδιά δεν σκέπτομαι και τόσο λογικά. Το παλεύω όμως:)

Από την άλλη η μικρή όταν την πιάνει δε θέλει να ακούσει τίποτα, γι αυτό και προτιμώ να την αφήνω μόνη της να αναζητήσει αυτό που την προβληματίζει αφήνοντας τυχαία ίχνη για να ακολουθήσει.

Είναι Παρασκευή ξεχάστηκα με την αργία.. καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@H.Constantinos..

Κωνσταντίνε καλωσόρισες! :)

Μάλλον παίζουν πολλά ρόλο Κωνσταντίνε η προσωπικότητα του γονιού και του παιδιού φυσικά, ίσως και το φύλο! Ο πατέρας γίνεται πιο εύκολα πρότυπο ή μάλλον πιο φανερά. Όλα σχετικά είναι με τους ανθρώπους:)

Ειλικρινά θα προτιμούσα να μπορώ να πετάξω, γιατί θα μπορούσα πιο εύκολα να ρισκάρω. Δεν μου αρέσει να πετάω γι αυτό και δεν κάνω ποτέ προσχέδιο το ίδιο και στη μουσική. Αν ήταν να βάλω μία νότα στο χαρτί θα είχε σκοπό. Ο πειραματισμός όμως είναι που ανοίγει δρόμους.

Lúcia είπε...

Beautiful and charmming works. Congratulations.

Margo είπε...

@Lúcia..

Thanks a lot Lucia. I' m very glad to visiting me:)
Kisses from Greece!

Teuvo Vehkalahti είπε...

Very nice picture, and your blog as a whole is nice to read and watch, I like it very much. Come take a look Teuvo images www.ttvehkalahti.blogspot.com blog and tell all your friends also. Mikisi do visit Teuvo pictures blog? Therefore, to obtain your country's flag to rise higher in my blog. September Sincerely, Teuvo Vehkalahti Suomi Finland